5 audzināšanas principi, kuru dēļ bērni kļūst izlutināti

Audzināšanas process ir ļoti svarīgs. Tas veido uzvedības modeļus, kas nākotnē nosaka attiecības starp cilvēkiem, paradumus un cilvēka turpmāko attīstību. Tāpēc ir jāpievērš īpaša uzmanība tam, kā mēs audzinām savus bērnus un kādas prasmes mēs viņiem piešķiram patstāvīgai dzīvei. Varētu būt biedējoši domāt par to, par kādiem cilvēkiem mūsu dārgie un nevainīgie bērni kļūs, kad viņi izaugs. Bet, izlasot šo rakstu, jūs noteikti zināsit, ka jūs pieņemat pareizos lēmumus bērnu audzināšanā.

1. Vainas izjūta

Ja jūs pavadāt daudz laika darbā un citos ikdienas pienākumos, jūs varat justies vainīgi, jo jūs kopā ar saviem bērniem pavadāt pārāk maz laika. Bet patiesība ir tāda, ka viņiem arī ir darbi un pienākumi, kuros viņi pavada savu laiku. Tāpēc nevajag sevi vainot par to, ka jūs nevarat būt kopā ar viņiem tik bieži, cik vēlaties. Šīs jūtas tikai liedz jums iestatīt noteiktus ierobežojumus bērniem un dot viņiem instrukcijas, kas ir nepieciešamas viņu attīstībai.

2. Vienu reizi – drīkst, citu reizi – nedrīkst

Mēs visi zinām, ka panākt konsekvenci jebkurā vidē ir ļoti grūti. Bet, ja jūs patvaļīgi maināt noteikumus, bērns var nolemt, ka noteikumi ir elastīgi, un tos var laiku pa laikam ignorēt. Centies disciplinēt un noteikt skaidrus un neatgriezeniskus ierobežojumus.

3. Vienmēr skriet viņiem palīgā

Vēloties bērniem atvieglot dzīvi, vecāki skrien palīgā pie pirmās iespējas. Jāpatur prātā, ka visu problēmu risinājums viņiem rada atkarību. Bērniem būs grūtāk tikt galā ar grūtībām, ar kurām viņi saskarsies, kad viņi pieaugs. Jūsu pienākums ir iemācīt viņiem nekad nepadoties, vairāk pielikt pūles. Tad viņi varēs patstāvīgi atrast atbildes, nevis gaidīt citu palīdzību.

Ej uz nākamo lapu, lai lasītu tālāk!

Pievienot komentāru